Moje šťastná hvězda

Pečujte správně o dekolt

S příchodem léta vystavujeme paprskům nejen svoji tvář, ale také dekolt.


Jenže právě tahle část našeho těla je velmi citlivá a v péči často opomíjená. Přitom právě tahle oblast umí nemilosrdně prozradit náš věk. Je tedy dobré se o něj pořádně starat.


Správná kosmetika je základ


Pleť v oblasti dekoltu bývá v porovnání s obličejem sušší a mnohdy i citlivější. S ohledem na to se ji vyplatí ošetřovat produkty, které jsou přímo určené k péči o tuto oblast.


Pokud takovou kosmetiku nemáte, alespoň zvolte krémy či séra s o něco mastnější texturou. Důležité je také chránit tuto oblast před slunečním zářením, Ideální je používat krémy s ochranným faktorem SPF 50.


Čištění a masáže


Kromě čištění pleti v dekoltu ráno a večer je namístě i občasná jemná masáž sprchou. Na konci sprchování můžete kůži v této oblasti osprchovat i střídavým proudem teplé a studené vody.


Pokožku v dekoltu tím krásně prokrvíte a detoxikujete. Neocenitelným pomocníkem v péči o tuto oblast je také jemný peeling, který pomůže k dokonalému očištění a prokrvení.


Spěte na zádech


Pro někoho možná zvláštní, ale velmi účinnou radou je spát co nejvíce na zádech. Svislé vrásky v oblasti dekoltu se vám mohou snadno vytvořit i spaním v oblíbené poloze na boku, kvůli které se kůže do rána značně pomačká.


V mládí se vám pokožka během dne opět sama vypne, ale s přibývajícím věkem se budou linky naopak prohlubovat a pak už v dekoltu zůstanou. Zvykněte si proto spát v poloze na zádech a uvidíte, že budete mít ráno pokožku krásně vypnutou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden