Moje sladké tajemství

Peelingy pro vaši hladší pokožku

Chcete, aby byla vaše pleť zdravá a čistá? Potřebuje lehkou očistu. Zbavte jí odumřelých buněk za pomoci účinného peelingu.

Suchá a oloupaná pokožka nevypadá dobře, to víme všechny a po létu se bohužel velmi často objevuje. Nemusíte se však ničeho obávat, protože se na ni dá jednoduše vyzrát. Pleťové peelingy ji zbaví nečistot a krásně vyživí, takže bude zase krásně hebká a vláčná. Peeling si můžete pořídit v každé běžné drogerii, nebo vyrobit doma. Používat by se měl jednou týdně.

Proč je peeling důležitý?

Odpověď je jednoduchá. Na spodní straně pokožky se tvoří nové buňky, které vytlačují ty staré na povrch a ty poté odumírají. Některé z nich sice přirozeně zmizí, ale s těmi ostatními je třeba něco udělat. Chcete snad aby vaše pokožka byla šupinatá, nezdravá a zašedlá? Pokud stejně jako většina říkáte ne, tak sáhněte po peelingu. Nejen, že odstraní odumřelé buňky, ale také vyčistí póry a pleť dokonale vyhladí. Ve výsledku vás čeká jemná a zdravá pokožka, která je jako vyměněná.

V módě jsou teď i domácí peelingy.

Používejte ho správně

Jak jsme již říkali, čeho je moc, toho je příliš. Peeling tedy provádějte nanejvýš jednou za týden nebo jednou za čtrnáct dní. Záleží také na tom, jaký máte typ pokožky. Pokud je spíše suchá, jednou za čtrnáct dní rozhodně postačí a u mastného typu je naopak jednou v týdnu ideální variantou. Přípravek vždy naneste na vlhkou pokožku, nikoli na suchou, a jemnými krouživými pohyby krátce vmasírujte a opláchněte. Rozhodně na pokožku nijak extra netlačte.

Zaměřte se na celé tělo

Pokud jste zvyklé peeling provádět jen na obličeji, teď po horkých letních dnech se zaměřte i na celé tělo. Tělové peelingy samozřejmě obsahují trochu větší brusné částečky, než je tomu u přípravků na obličej, protože pokožka na těle vyžaduje hrubší zacházení. Rozhodně tedy nepoužívejte tělový peeling na obličej, protože by to nemuselo dopadnout dobře..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden