Moje chvilka pohody

Pěkně se mu pomstila

Myslela si, že pomsta bude sladká. Ale ono to tak bohužel zcela přesně nedopadlo. Ve skutečnosti nikdo nebyl vítěz. A nešťastní jsou všichni.

Pozoruji syna, jak si pečlivě skládá trička do skříně ve svém bývalém dětském pokoji. Ano, ve svých dvaačtyřiceti letech se zase stěhuje domů. Jistě, vím, že si to do jisté míry zavinil sám. Ale takhle to skončit nemuselo. Je mi ho líto.

Krize středního věku

Před dvěma roky žil můj syn Ivan v poklidném manželství se svou ženou a jejich dvanáctiletou dcerou. To, že všechno v pořádku jsem si ale myslela pouze já. U Ivana to už tehdy doma pěkně vřelo.

Na mého syna zřejmě dolehla krize středního věku a jako nejlepší řešení, jak se zbavit životního stereotypu, mu přišlo pořídit si milenku. Bohužel nešlo jen o chvilkový úlet. Ivan se hrozně zamiloval a opustil svou rodinu.

Byla jsem v šoku

Hrozně jsem se tehdy na syna zlobila a stála plně při své snaše. Bála jsem se také o vnučku, která byla právě ve velmi choulostivém věku. A tatínek byl pro ni ta největší láska a vzor. Jenže on si sbalil věci a odstěhoval se k Evě, své milence.

Byl jí úplně omámený, neviděl a neslyšel. Nepřijímal žádné rozumné argumenty, proč by to dělat neměl.

Ukula na něj pomstu

Eva ho měla zcela ve své moci. Skákal, jak ona pískala a dokonce kvůli ní začal zanedbávat i své kontakty s dcerou. Snacha stále tvrdila, že Ivana jeho nová láska jen využívá a bere to vše jako pouhý flirt.

Aniž bych to tušila, vymyslela proto pomstu. Přes jednu společnou známou, nastražila na Evu past v podobě velmi příjemného, rozvedeného a dobře situovaného chlapíka. Chvíli to sice trvalo, ale nakonec se Eva chytila.

Brzy na to se rozešli

Eva Ivana s tím novým nápadníkem brzy podvedla a netrvalo dlouho a po jejich velké lásce nic nezbylo. Eva odjela na Kanárské ostrovy na dovolenou s novým přítelem. A Ivan se musel z jejího bytu vystěhovat.

Ale ne k manželce a dceři, protože snacha mezitím podala žádost o rozvod. Musel se tedy vrátit ke mně. A tak si říkám, k čemu to vlastně všechno bylo. Syn je sám, jeho milenka se po návratu z dovolené se svým nápadníkem rozešla.

Snacha po rozvodu zůstala sama s mojí vnučkou. A já mám doma nešťastného, přerostlého puberťáka. Kdy konečně dospěje, marně se ptám.

Iva M. (65), Uherské Hradiště

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden