Moje chvilka pohody

Peníze tátu nenahradí!

Moje dcera se dobře vdala. Její manžel vydělává královsky. Štěstí jim to ale nepřináší...

Co já bych za to dala, pomyslíte si. Ale vše má dvě strany. Můj vnuk je v pubertě. Potřeboval by teď pevnou tátovu ruku. Zeť ale na rodinu nemá čas, a myslí si, že za peníze se dá koupit úplně všechno.

Trvalo roky, než začal vydělávat

Paradoxně byli šťastnější v chudších dobách. Teď mají přepychový dům, auta i luxusní dovolené. O dům se stará hospodyně a zahradník. Výchova vždy byla jen na mé dceři.

Jenže vnuk se dostává do „telecích let“ a potřebuje silný mužský vzor. „Mami, Martin úplně kašle na Honzu a ten ho přestává respektovat,“ posteskla si mi nedávno dcera. To jsme ještě netušily, co bude následovat.

Když začal Martin u syna ztrácet autoritu, rozhodl se, že si ji koupí! A to se mu povedlo! Za každý drahý dárek slyší: „Jsi ten nejlepší táta na světě!“ A to je to jediné, co zetě zajímá.

Kapesné a dárky

Když dcera zjistila, kolik Honza dostává od táty kapesné, zhrozila se: „To nemyslíš vážně! Copak si neuvědomuješ, jak ho kazíš? Vždyť nebude znát skutečnou hodnotu peněz!“ pustila se do manžela. Martin se prý jen ušklíbl: „Ty snad žárlíš?“

Jak mám pomoci?

Jenže Honza se stává nezvladatelný a neposlouchá už nikoho z nás. Když se provalilo, že chodí za školu, místo omluvy měl ještě na otce pubertální kecy. A ten, místo toho, aby ho potrestal, mu přinesl nový mobil!

„Mami, co mám dělat? Martin si nedá říct a Honza nás už ignoruje oba!“ pláče mi dcera na rameni a já nevím, jak jí pomoci. Jedno vím ale jistě, tohle nemůže dobře dopadnout!

Dana D. (62), Havlíčkův Brod

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden