Penne s lilkem a rajčaty

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou a lilkem jsou fantastické jídlo, které málokdo zná.

Suroviny na 4 porce - 350 g těstovin penne - 1 konzerva loupaných rajčat - 150 g rajčatové passaty - 200 g eidamu - 50 g parmezánu - 800 g lilku - 2 stroužky česneku - olivový olej - sůl, pepř - čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

1. Penne uvařte al dente. Omytý a osušený lilek nakrájejte na plátky a krátce opečte na pánvi na rozpáleném oleji. Pak plátky nakrájejte na kousky.

2. Na pánvi opečte nasekaný česnek. Přidejte rajčatovou passatu a nakrájená loupaná rajčata i s omáčkou a krátce povařte. Vmíchejte lilek a uvařené těstoviny, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nastrouhaný eidam.

3. Těstoviny přendejte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmezánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 12 minut.

reklama
reklama