Moje šťastná hvězda

Pergnerová vs. Michal David: Zrada, která se neodpouští!

Chybělo málo a hitmaker nenatočil plánovaný film

Řekla si o nehorázné peníze

Roky příprav dalšího dílu Discopříběhu vzaly za své. TEREZA PERGNEROVÁ (42) prý chtěla za autorská práva příliš mnoho.

Zpěvák MICHAL DAVID (56) sliboval svým fanouškům několik let, že natočí třetí pokračování oblíbeného Discopříběhu s RUDOLFEM HRUŠÍNSKÝM (45) a jeho filmovým otcem LADISLAVEM POTMĚŠILEM (70). Ačkoli měl už mít v ruce scénář a domluvené hvězdné obsazení z předchozích dvou úspěšných dílů, natáčení bylo stále v nedohlednu. Podle zákulisních informací měly přípravy dalšího Discopříběhu provázet už od samého začátku neustále nějaké komplikace. Nikoho tak asi příliš nepřekvapilo, když vloni v létě zasadila bývalá zpěvačka a moderátorka Tereza Pergnerová filmu poslední hřebíček do jeho rakve.

Miliony za práva

Jak později vyšlo najevo, Michal David se nedomluvil s Pergnerovou, která za autorská práva k filmu požadovala údajně nehoráznou částku. A s tím rozpočet filmu, jež činil zhruba padesát milionů korun, vůbec nepočítal. „Mohu říct, že to bylo v řádu několika milionů korun. A to jsme nebyli schopni splnit,“ uvedl loni v červenci David. Tereza práva k filmu zdědila po svém otci, textaři a scenáristovi EDUARDU PERGNEROVI (†65), který napsal scénář spolu s JA- ROSLAVEM SOUKUPEM (68). Podle vyjádření zdroje z filmařské branže, který celý vznik filmu zpovzdálí sledoval, nemohl David přistoupit na částku, kterou si moderátorka nárokovala, protože by si pak o stejnou sumu údajně řekl i Soukup.

Michal David na Pergnerovou nakonec vyzrál.

Všechny nakonec převezl

Zřejmě ani v těch nejčernějších snech si MICHAL DAVID (56) nepředstavoval, že jeho sen tak brzy ztroskotá. Vzdát se ale nehodlal!

Už když začal hitmaker Michal David před lety mluvit o tom, že by rád natočil další pokračování divácky velmi oblíbeného filmu Discopříběh, muselo mu být jasné, že ho nečeká nic jednoduchého. „Kluci už se hrozně těší,“ říkal v roce 2013 s tím, že ještě ten rok se začne točit. To se nakonec nestalo a netočilo se ještě téměř dva roky. První potíže na sebe ale nenechaly dlouho čekat. Režisérovi prvních dvou filmů JAROSLAVU SOUKUPOVI (68) došla trpělivost. Dlouho se mu nikdo neozýval, a tak prohlásil, že k pokračování filmu nedá svolení. Soukupa se Davidovi nakonec podařilo přemluvit, s Pergnerovou řeč prý ale nebyla. Její milionové požadavky za autorská práva k filmu byly tak vysoké, že zlomily natěšenému Davidovi vaz.

Změnil filmu jméno

Na chvíli se tak zdálo, že hitmaker film nenatočí. Nebyl by to ale David, kdyby nakonec přece jen na nepřízeň osudu nějak nevyzrál. A tak vymyslel nový název – Decibely lásky! Obsazení však zůstalo stejné. „Kdybychom peníze, které požadovala, zaplatili, tak ten film nenatočíme,“ uvedl zpěvák s tím, že velkou část peněz na film dává ze své vlastní kapsy. Scénář ale zůstal, stejně tak hlavní hrdinové RUDOLF HRUŠÍNSKÝ (45) a LADISLAV POTMĚŠIL (70) a přibyla i řada nových tváří. „A nebudou to jen staré pecky, napsal jsem speciálně i několik nových písniček,“ říkal loni David. Na Pergnerovou tak nakonec přece jen vyzrál.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden