Moje šťastná hvězda

Perlička na víně

Perlička je také označována jako guinejská drůbež, a pokud ji připravíte na víně, je to exotika na talíři s nepřekonatelnou chutí.

Ingredience

1 perlička, 100 g slaniny vcelku, 100 g másla, 2 mrkve, 1/3 celeru, 1 kořenová petržel, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 dcl bílého vína

Postup

Dobře očištěnou perličku prošpikujeme malými špalíčky slaniny. Uvnitř i na povrchu ji posolíme a podusíme na másle a na zelenině, kterou si nakrájíme na malé kostičky. Kousek másla si necháme na jíšku. Doměkka podušenou perličku vyjmeme a naporcujeme. Na másle uděláme světlou jíšku a tu pak zalijeme šťávou z dušení. Přidáme bílé víno, citronovou šťávu a necháme velmi mírně pobublávat. Nakonec zalijeme smetanou, ve které rozšleháme žloutky, a za stálého míchání dáme omáčce čas, aby mohla propojit chutě jednotlivých ingrediencí. Maso přeléváme omáčkou. Skvělou přílohou jsou makarony nebo noky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden