Moje šťastná hvězda

Peruánská nakládaná ryba

Říká se jí ceviche (čtětě keviš) a připravuje v mnoha obměnách.


Suroviny:


2 filety čerstvé bílé ryby, například pangas


1 velká červená cibule


1 čerstvá chilli paprička


5 limetek


čerstvý koriandr 


sůl a pepř 


pár kapek olivového oleje


Postup:


Čerstvou rybu zbavte kůže a nakrájejte ji na kostičky. Přendejte nakrájenou rybu do větší mísy a vymačkejte k ní všechny limetky.


Nakrájejte si na proužky červenou cibuli, nasekejte chilli papričku a obojí přidejte k rybě a zamíchejte. Nakonec přidejte pár kapek olivového oleje a čestvě nasekaný koriandr.


Nechte rybu do druhého dne odležet v lednici, jedině tak do sebe krásně vstřebá limetovou šťávu. Rovněž podávejte s pečivem.


Něco navíc


Na salát můžete použít kromě pangasa také sledě anebo kapra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden