Peruánská nakládaná ryba

Říká se jí ceviche (čtětě keviš) a připravuje v mnoha obměnách.


Suroviny:


2 filety čerstvé bílé ryby, například pangas


1 velká červená cibule


1 čerstvá chilli paprička


5 limetek


čerstvý koriandr 


sůl a pepř 


pár kapek olivového oleje


Postup:


Čerstvou rybu zbavte kůže a nakrájejte ji na kostičky. Přendejte nakrájenou rybu do větší mísy a vymačkejte k ní všechny limetky.


Nakrájejte si na proužky červenou cibuli, nasekejte chilli papričku a obojí přidejte k rybě a zamíchejte. Nakonec přidejte pár kapek olivového oleje a čestvě nasekaný koriandr.


Nechte rybu do druhého dne odležet v lednici, jedině tak do sebe krásně vstřebá limetovou šťávu. Rovněž podávejte s pečivem.


Něco navíc


Na salát můžete použít kromě pangasa také sledě anebo kapra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden