Moje chvilka pohody

Pes místo chlapa?

Zradí-li vás muž, kterého milujete, strašně to bolí. Pokud se to opakuje po několikráte, zavřete, v sebeobraně, před láskou své srdce a raději si pořídíte věrného psa.

Jelikož je člověk tvor společenský, je v naprostém pořádku, že máte potřebu o někoho pečovat a nebýt sami. Pokus se ocitnete v náročném období nebo dlouhodobém smutku a samotě, začínáte strádat a tak hledáte citovou záplatu na bolest. V některých případech si osamělá žena pořídí hned několik psů nebo koček, protože má pocit, že jen jim může věřit.

Náhrada za dítě

Když vás muži mockrát zklamali, čtyřnohý mazlíček je jako parťák a nejlepší řešení na pocit samoty. Jsou ženy, které se pořizují zvířata, protože touží po dítěti, které nepřichází. Nebo se tak snaží řešit situaci, když odejdou děti z domova a je trápí syndrom prázdného hnízda. Až sem je to v naprostém pořádku.

Spousta z nás má ale ráda zvířata za každých podmínek a není v tom náhrada za cokoli. Jak se říká: všeho s mírou! Extrémy nesvědčí nikomu a poukazují na nevyrovnanost člověka. Ten, kdo lítá z extrému do extrému, většinou od něčeho utíká a tím si kompenzuje nespokojenost v životě.

Zlepší kondici

Jinak je ale rozhodnutí pořídit si například pejska, velmi užitečná. Pravidelné procházky totiž nepomáhají jen domácím mazlíčkům, ale prospívají hlavně také vaší kondici.

Při pravidelném chození několikrát denně za každého počasí klesají rizika srdečních onemocnění, zpevňují se svaly, a ještě se vám okysličuje a prokrvuje mozek. A díky pravidelnému pohybu navíc netloustnete doma na gauči.

Oddaně na vás čeká

Je prokázáno, že lidé, kteří žijí ve společné domácnosti se zvířetem,jsou mnohem zdravější, vyrovnanější a cítí se být mnohem víc v pohodě. Pořídit si domácího mazlíčka doporučují psychologové.

Milované zvíře vás zlepšuje špatnou náladu, má vás rádo, a tak od něj dostáváte pravidelnou dávku emocí, které k své duševní rovnováze nutně potřebuje každý člověk.

Kromě toho na vás váš chlupatý miláček denně oddaně čeká a miluje vás, ať vám to zrovna sluší, nebo vůbec ne Je tu samozřejmě i nutnost pejska venčit, a tím pádem se i víc hýbat.

Lék na zklamání

Hodně žen si pořizuje domácí zvíře, protože jsou zklamané ze vztahů. Některá je v určité životní etapě dokonce tak silně otrávená z mužů obecně, že si přeje pracovat i v pavilonu goril nebo slonů. Pořídit si domů němého a věrného společníka s oddanýma očima má svůj význam a půvab, ale není dobré se uzavírat před světem.

Pes ani kočka, papoušek, králík, želva, morče ani křeček vám prostě nepromluví. Zvířata dokážou velmi upřímně mluvit očima a ty jsou oknem do duše. Ale kontakt s lidmi stoprocentně nemohou nahradit.

Porozumění beze slov

Někdy stačí jen jediný pohled a je vám oběma hned všechno jasné. Nic naplat, ale i přes tuto tichou řeč očí a doteků potřebujete s někým mluvit. A společné zážitky a názory si se psem prostě nesdělíte. S kočkou jste dvě samostatné jednotky, tam je to dvojitá nezávislost, ale ani pes vás bohužel nepohladí a neobejme.

Zvíře jako citová záplata

Pokud cítíte, že vaše láska ke zvířatům je až přehnaná a už si neumíte představit, že byste dávala lásku partnerovi je třeba si odpovědět: Je opravdu tento způsob života to, co chcete? Nebo je ten úžasný pes pro vás spíš nálepka na vaše zranění? Pokus vás něco trápí, řešte to, ať nemusíte hledat záplatu na bolest ve zvířeti.

Jste tvůrce vlastního života a jaké si to uděláte, takové to budete mít. Hlavním vaším úkolem je být šťastný. Ať děláte cokoli, ať žijete s kýmkoli, ptejte se sama sebe, jestli jste v tom skutečně spokojená.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden