Pestrobarevné perníčky

Na perníčky smícháme 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 140 g teplého medu, 60 g másla, 1 lžíci rumu, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ lžičky jedlé sody, 1 celé vejce a 1 lžíci perníkového koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

Vytvarujeme z něj kouli a zabalíme ji do potravinářské fólie. Těsto necháme rozležet v lednici 24 hodin, aby se koření rozvonělo. Troubu předehřejeme na 180 °C a odležené perníkové těsto vyválíme na 3–4 mm silnou placku, ze které vykrajujeme tvary s velikonočním motivem.

Přesuneme je na plech pečeme 8–10 minut. Vychladlé je ozdobíme cukrovou polevou dle fantazie.

reklama
reklama

Komentáře