Moje sladké tajemství

Pestrobarevné perníčky

Na perníčky smícháme 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 140 g teplého medu, 60 g másla, 1 lžíci rumu, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ lžičky jedlé sody, 1 celé vejce a 1 lžíci perníkového koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

Vytvarujeme z něj kouli a zabalíme ji do potravinářské fólie. Těsto necháme rozležet v lednici 24 hodin, aby se koření rozvonělo. Troubu předehřejeme na 180 °C a odležené perníkové těsto vyválíme na 3–4 mm silnou placku, ze které vykrajujeme tvary s velikonočním motivem.

Přesuneme je na plech pečeme 8–10 minut. Vychladlé je ozdobíme cukrovou polevou dle fantazie.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden