Pestrobarevný fazolkový salát

Suroviny:


  • 160 g zelených fazolek

  • 1 cibule

  • 1x 400 g plechovka bílých fazolí

  • 1x 400 g plechovka červených fazolí

  • 400 g cherry rajčat

  • 2 balení tuňáka v olivovém oleji

  • 1 větší hrst zelených oliv

  • 1 sáček rukoly

  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice, medu, olivového oleje

  • 1 citron, vejce

  • sůl a pepř


Postup:

Fazolky dáme na dvě až tři minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je zchladíme pod proudem tekoucí vody.

Vejce uvaříme natrvdo. Nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle.  Pak dáme fazolky, cibuli, oboje okapané fazole, cherry rajčátka, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu do mísy a promícháme.

Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme. Uvařené vejce přidáme do salátu na čtvrtky nakrájené a zálivkou přelijeme salát.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama