
Suroviny:
- 160 g zelených fazolek
- 1 cibule
- 1x 400 g plechovka bílých fazolí
- 1x 400 g plechovka červených fazolí
- 400 g cherry rajčat
- 2 balení tuňáka v olivovém oleji
- 1 větší hrst zelených oliv
- 1 sáček rukoly
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice, medu, olivového oleje
- 1 citron, vejce
- sůl a pepř
Postup:
Fazolky dáme na dvě až tři minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je zchladíme pod proudem tekoucí vody.
Vejce uvaříme natrvdo. Nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle. Pak dáme fazolky, cibuli, oboje okapané fazole, cherry rajčátka, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu do mísy a promícháme.
Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme. Uvařené vejce přidáme do salátu na čtvrtky nakrájené a zálivkou přelijeme salát.
.