Můj čas na kafíčko

Pět největších chyb při čištění pleti

Divíte se, že máte zarudlou a podrážděnou plet? Chyba může být v nesprávném čištění. Přinášíme vám několik tipů, jak těmto chybám předcházet a čemu se vyvarovat. Vaše pleť bude krásně jemná a sametová!

Hodně žen si myslí, že zásadní pravidla čištění pleti už dávno zná, ale vždy se může najít něco, co můžete zlepšit. Dávejte si pozor, abyste chybám v péči o svou pleť předešla. Existuje několik zásadních chyb, které děláte a třeba o tom ani nevíte.

1. Odličujte se pravidelně

Zdánlivě banální poučka, kterou ale většina žen nepovažuje jako chybu. Bohužel se mýlí. Pleť nestačí vyčistit jen večer, než jdete spát, ale také ráno. Večer přichází ten čas, kdy se těšíte na to, jak pleť odlíčíte a zbavíte ji všech nečistot. Zato ráno se vám nechce, zvlášť když někam spěcháte a nemáte zkrátka dost času. Proč je tak důležité tento krok nevynechávat? Během noci se na pokožce usazují bakterie, které tam zůstávají po celý den, pokud pleť pořádně nevyčistíte.

2. Stop ničivým mikrobům

Jak často si milé dámy čistíte houbičku či žínku na obličej? Pokud je tedy vůbec používáte a nepoužíváte třeba vatový tampónek. Pakliže používáte právě houbičku, tak je potřeba, abyste ji po každém použití vyprala či umyla. Jestli to neděláte, ubližujete sama sobě, protože si na pleť neustále přenášíte další a další mikroby, kteří na houbičce nebo žínce zůstávají.

3. Je lepší pleťová voda nebo mléko?

Pro každou pleť je dobré něco jiného, takže to, co vám doporučila vaše kamarádka, nemusí zrovna u vás fungovat. Ani slevové akce, jež se zdají výhodné, nemusí být to pravé ořechové.
Takže myslete na sebe, na svoji pleť. Uvědomte si, jaký typ pleti máte a podle toho vybírejte přípravky. Někomu nevyhovují čistící mléka, někomu zase vody. Nevybírejte jen podle ceny a obalu, ale podle typu své pleti.

4. Nepoužívejte teplou vodu

Ano, teplá voda není pro pleť zrovna dvakrát prospěšná. Proč? Protože po teplé vodě je pleť suchá, zarudlá a podrážděná. Místo teplé vody používejte raději vlažnou a to hned několikrát. Oplachování obličeje nevynechávejte, jelikož čisticí přípravek nečistoty jen uvolní. Odstraní je právě až opláchnutí vodou.

5. Hrubý peeling pleti škodí

Aby vaše pleť zářila, je nutné v průběhu týdne odstraňovat odumřelé buňky. Když je odstraníte, mohou přípravky proti stárnutí lépe proniknout do pokožky. používat přírodní peelingy, nejlépe ty s jojobovými zrníčky. Jsou k pleti jemná a neusazují se v kanalizaci jako plastové částečky, u nichž se použití v kosmetických produktech postupně zakazuje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden