Můj kousek štěstí

Pětadvacet let v chomoutu

Když se herečka Tereza Brodská a fotograf Herbert Slavík (58) v listopadu 1995 brali na Staroměstské radnici, kdoví, zda by někdo ze svatebních hostů vsadil na to, že spolu zůstanou čtvrt století.

Teta máma

Oba byli rozvedení. Tereza se v jedenadvaceti provdala za budoucího režiséra a producenta jménem Jordi Niubó (56), který se kupodivu narodil v Ústí nad Labem. S Čechoslovákem se španělskými kořeny se černovlasá kráska rozvedla po čtyřech letech.

Tvrdí, že jsou dodnes přátelé. Rovněž Herbert Slavík se ženil podruhé. Dvojici to u oltáře neobyčejně slušelo, nevěsta v bílém zvolila svatební kytici z kopretin, k oltáři ji vedl tatínek, herecká legenda Vlastimil Brodský (†81).

Terezino dětství nebylo právě čítankové. Její matka Jana Brejchová (81), která by, nebýt komunismu, díky půvabu a hereckému talentu patrně pronikla až do Hollywoodu, dítě ve věku šesti týdnů přenechala nejstarší sestře Blance (†73).

Rodiče Terezku navštěvovali o víkendech. Když chodila do druhé třídy, vzali si zmatenou holčičku zpět a pro jistotu jí zakázali se s tetou Blankou vídat.

Takhle ne!

Když bylo dívence dvanáct, rodiče se rozvedli a její matka se přistěhovala ke kolegovi Jaromíru Hanzlíkovi (73). Budiž Tereze ke cti, že s takovým dětstvím dokázala vybudovat spokojený rodinný přístav a klidný domov pro syna Samuela (24).

„Řekla jsem si, že takhle ne. Že v těchto stopách nechci jít. Pro mě jako matku je to odložení dítěte dodnes něco zcela nepochopitelného,“ podotýká hvězda seriálu Slunečná.

Přišel jste zbytečně

S nynějším manželem se seznámila při focení. „Přišel jste zbytečně,“ sdělila mu chladně. Začal se rovněž chovat odměřeně. „Dala jsem zpátečku, zalekla jsem se a taky jsem musela uznat, že jsem byla až moc arogantní,“ vzpomíná tmavovláska.

„A pak jsem se už jen kála, kála, a když jsem viděla ty fotky, tak ještě víc, no a pak jsem si ho vzala a měla s ním děcko.“ Nikdy ji ani nenapadlo pomýšlet na rozchod. „Je skvělé být s někým, na koho se těšíte, že si spolu večer pustíte film nebo další díl seriálu anebo půjdete na procházku se psem,“ říká.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden