Můj čas na kafíčko

Peter Sellers zemřel před rozvodem a tak žena shrábla celé dědictví!

Láska přešla hodně brzy, ale bohatství přetrvalo.

Do posledního ze čtyř manželství vstoupil Peter Sellers (+54) s Lynne Frederick (+39), která byla o 29 let mladší. Mladá herečka na tom obrovsky vydělala!

Slavný britský herec a komik Peter Sellers (+54), dostal své křestní jméno po bratříčkovi. Ten zemřel při porodu. Rodiče z piety dali vybrané jméno dalšímu dítěti, kterým se stal právě představitel komisaře Clouseaua z filmů o Růžovém panterovi.

Ve vztazích s ním legrace nebyla

Ačkoliv dokázal bavit lidi na celém světě, žít s Peterem v soukromí vůbec nebylo snadné. Sám prohlašoval, že je klasickým příkladem všech humoristů, protože zábavný je pouze při práci. Celý život trpěl depresemi, které v něm vyvolával strach z toho, že by neuspěl v kariéře a v osobním životě. Tyto stavy ještě znásobilo užívání návykových látek, zejména amyl nitrátů. Není divu, že v roce 1964 ve svých 39 letech prodělal 13 infarktů. O svých krocích se dokonce radil s astrologem. Není tedy divu, že problematické byly i jeho vztahy se ženami. Byl celkem čtyřikrát ženatý. V jednom rozhovoru pro časopis Rolling Stone v roce 1980 přiznal i to, že během služby v armádě za druhé světové války se stal otcem syna s jednou dívkou, kterou pak opustil. Svoji třetí ženu, herečku Britt Ekland (76), kvůli žárlivosti fyzicky napadl. Svůj podíl na ztroskotaných manželstvích si ale dokázal přiznat. Občas s ním mohla být ale legrace i doma, jak dokazuje následující příhoda: Jednoho odpoledne zazvonil zvonek u jeho londýnského bytu. Herec byl zaneprázdněn studováním role ve své pracovně, jeho žena šla otevřít a do ruky dostala telegram. Stálo v něm: Přines mi šálek kávy, Peter.

Byla opravdu zlatokopkou?

Lynne Frederick byla hezká, talentovaná herečka a měla poměrně slušně rozběhnutou kariéru. Před kamerou stála poprvé v 16 letech. Osud jí přál i po stránce materiální. Přesto odešla z tohoto světa v pouhých 39 letech, ve slepé životní uličce a mnoho lidí na ni bude vzpomínat jen jako na „zlatokopku“ a poslední ženu Petera Sellerse. Své dětství strávila ve společnosti matky a babičky, protože otec rodinu opustil, když byly Lynne dva roky. Chyběl jí vlastně celý život a byl to patrně i jeden z důvodů, proč si později vzala o 29 let staršího britského komediálního génia. Slavný herec se do mladé krásky zamiloval už ve chvíli, kdy ji viděl ve filmu Šest žen Jindřicha VIII. Z očí do očí si ale poprvé pohlédli až na jedné večeři se společnými přáteli. Zalíbení bylo vzájemné a dvojici nic nebránilo v tom, aby se sblížila. Tedy až na příbuzné Petera a také na matku Lynne. Ti první měli dojem, že Lynn jde jen po hercových penězích (a nakonec se jim to vlastně potvrdilo). A matka herečky byla proti tomu, aby si její dcera brala o tolik staršího muže, i když byl slavnou osobností. Protesty nebyly nic platné, v romantické Paříži se rok po setkání konala svatba!

Nečekaná smrt

Rozdíly povah se brzy začaly ukazovat. Po příjemně strávené zimní idylce v Alpách, kde měl herec chatu, vstoupila do vztahu žárlivost. Peter své mladé ženě nevěřil a nasadil na ní i soukromou detektivní agenturu. Bylo jasné, že manželství dlouho nevydrží. Všechno skutečně směřovalo k rozvodu, při kterém neměla Lynne přijít finančně zkrátka. Nakonec ale, jak se říká, vyhrála jackpot. Peter totiž nečekaně zemřel na infarkt, a protože rozvod nebyl završen, stala se mladá herečka jedinou dědičkou. Děti Petera Sellerse se musely spokojit s pouhými 800 librami. Lynne navíc získala práva na manželův umělecký odkaz a když filmaři zneužili nevyužité záběry z jeho filmů a sestříhali z nich film Stopa Růžového pantera, vysoudila další milión a půl dolarů. Ještě jí nebylo ani třicet a už se díky krátkému manželství stala opravdu bohatou ženou!

Nakonec Petera přežila jenom o 14 let!

Po rozvodu byla Lynne Frederick bohatá, ale těžko říct, jestli také šťastná. Herecké kariéry se už předtím kvůli Peterovi vzdala. Trápily jí deprese a párkrát si dokonce zkusila sáhnout na život. Nevyšlo jí ani druhé manželství s jedním novinářem. Až po boku třetího manžela, lékaře, vydržela delší dobu, ale i s ním se rozvedla. Dědictví ve zbytku života stačila pořádně roztočit, a jak to v podobných případech bývá, propadala postupně drogám a alkoholu. Zemřela v 39 letech a dodnes se neví, jestli ze světa neodešla dobrovolně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden