Můj kousek štěstí

Petr Janda: Riskuje: Jezdí jako namydlený blesk

Hvězda hudební skupiny Olympic, populární zpěvák Petr Janda (73), už platil dopravním policistům bezpočet pokut. Drsné rockery si všichni představujeme jako lehkomyslné floutky, kteří se na silnicích projevují coby postrach ostatních řidičů i chodců.

Ale to hudebník Petr Janda rezolutně odmítá. Tvrdí, že i přes časté placení pokut úzkostlivě dbá na to, aby svou jízdou nikdy neohrozil ani sebe, ani ty, které veze. V prvé řadě má na mysli dvě maličké dcerky Anežku (6) a Rozárku (3).

Ty dvě s ním v autě pobývají samozřejmě nejčastěji. Přitom Janda se nechal slyšet, že se mu někdy stane, že přišlápne plyn trošku více, a když se měří rychlost, tak to něco stojí. Ovšem – jak tvrdí – rozhodně nikdy bezhlavě neriskuje a žádnou zásadní nehodu na silnicích jakživ nezpůsobil.

Jezdí už padesát let, zkušeností načerpal více než dost. Je proto s podivem, že je v přítomnosti dvou malých holčiček v autě schopen překročit nejvyšší povolenou rychlost. Co je tedy platné, že vzal dcery na dopravní hřiště, když sám pravidla silničního provozu nedodržuje?.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden