Můj kousek štěstí

Petra Černocká: Hrůza z návratu bulimie

Dobře si pamatuje, jak děsivé bylo, když její dcera Bára Vaculíková (39) bojovala s bulimií, což je závažné onemocnění týkající se poruchy příjmu potravy.

Tahle nemoc se nedá zcela vyléčit, vždy existuje riziko návratu. To si Petra pochopitelně uvědomuje, a vzhledem k tomu, že Bára zase už koketuje s dietami, cítí hluboké znepokojení, ostatně jako vždy po Vánocích.

Nejkrásnější svátky v roce, kdy všichni jedí cukroví, vánočky a smažené ryby, nutí Báru stoupat na váhu a přemýšlet o tom, zda by neměla zhubnout. A toho se její matka bojí snad ze všeho nejvíc na světě! Když totiž Bára dosáhla dospělosti, až panicky se bála tloušťky.

"Mlha houstne, Bára nám zase tloustne," říkal jí jeden z jejích přátel. Nikdy na to nezapomněla. Dlouho bojovala s nebezpečnou bulimií, dokonce na rok utekla do Austrálie. A to jí pomohlo, bydlela tu totiž s Němkou trpící podobným problémem a mohly o tom spolu mluvit.

Dnes je na tom matka Olivie Coco (7) mnohem lépe, což dokazují její slova: "Mám super zázemí, skvělý dítě, a to je něco, co se má zaklepat. To mě drží. Dokud to bude doma fungovat, jsem v bezpečí." .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden