Moje šťastná hvězda

Petra Černocká: Strach z výchovy druhého vnoučete!

Zvládla by další přírůstek do rodiny?

Čiperná PETRA ČERNOCKÁ (67) si na důchod plánovala, že dožene všechno, co kvůli vytíženému profesnímu životu nestihla. Jenže místo, aby si plnila své cíle a sny, neustále končí u pracovních povinností. Co ji k tomu vede?

Jak sama herečka a především zpěvačka o sobě s oblibou říká, je seniorkou papírově, úředně. A nejraději by se prý podle toho i chovala. Chtěla by si užívat zasloužený klid a věnovat se už pouze svým zájmům a nesplněným přáním.

Zároveň však nehodlá jen tak polevit. Proč? Jednoduše proto, že je pro ni práce tím nejlepším způsobem jak se udržet svěží, aby zvládla případný další přírůstek v rodině.

Síly jí docházejí

Černocká se totiž netají, že má z druhého potenciálního vnoučete celkem obavy. „Stala jsem se babičkou dost pozdě. Dřív ty babičky byly podstatně svižnější a mladší než já,“ svěřila se nám zpěvačka, která je proto velmi ráda, že její dcera BÁRA (37) je zatím maminkou pouze dcery OLIVIE COCO (5).

Zároveň je přesvědčená, že ji povinnost vychovávat další přírůstek nemine. „Počítám s tím, že se může stát, že si pořídí druhé dítě a myslím si, že by to i ona chtěla, ale já už to beru jako takový, že bych se měla udržovat, abych to ještě zvládla,“ dodává zpěvačka, že už to nebude žádná radost, ale pouze zkouška její odolnosti. „To už bude spíš takový trénink, co vydržím,“ směje se.

Změnila názor

Přitom ještě před pár lety Petra o prarodičovství mluvila jen v superlativech a vypadalo to, že by zvládla ohlídat a pomoci vychovat celou kupu vnoučat. „Jsem relativně spokojená babička a také dosti odolná.

Představitelka Saxany by možná nepohrdla, kdyby její dcera zůstala pouze u jednoho potomka.

Dokonce někdy dolézám. Když dlouho nevidím vnučku, tak se domůžu svého práva a vyzvednu ji ze školky a jdeme do Stromovky,“ básnila před časem. Zřejmě přibývající věk ukázal své a zpěvačka si prostě uvědomuje, že sil jen ubývá a strach z plačícího miminka je tak stále větší a větší.

Dokonalá příprava

Právě proto prý neustále koncertuje, přestože by se raději věnovala mnohem příjemnějším činnostem, než je práce. Ne, že by si nevážila neustálého zájmu svých příznivců! Kdyby však neměla pocit, že ji práce dostatečně trénuje a udržuje svěží, dávno by s tím sekla a pustila by se do studií.

Petra má totiž celoživotní komplex z toho, že se nedostala ve studiu dál, než k dokončenému středoškolskému vzdělání a všem vysokoškolákům prý velmi závidí. „Tiše jsem doufala, že až budu seniorka, že budu chodit na univerzitu třetího věku,“ přiznává s tím, že bohužel už tuto možnost prošvihla.

„Já pořád zpívám, místo abych měla čas chodit do školy,“ smutní Petra a pobaveně dodává, že by se jí už spíše hodil kurz na zlepšování paměti. Aktuální plány Černocké, co se tvorby týče, jsou, že by ráda natočila jednu country desku a jednu desku se svou dcerou.

A pak by prý možná uvítala i další vnouče. „To pak bude přesně ta chvíle, že se mi bude hodit, že má dcera dvě děti a já se jim s klidem budu moct věnovat,“ uzavírá.

Se zpěvem jen tak nesekne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden