Můj kousek štěstí

Petra Nesvačilová: Má hvězda Osady chlapa? Zdá se, že jen v seriálu

Vídáme ji v seriálu Osada, kde hraje výstřední kadeřnici Helenu Rubalovou. Před kamerou stanula i v plavkách, a to se jí příliš nelíbilo. Mimo jiné i proto, že během koronavirové pauzy přibrala.

Pro seriálové diváky není jméno Petry Nesvačilové (35) příliš známé, teď však dostala vystudovaná dokumentaristka a filmová a divadelní herečka významnou televizní příležitost. Byla nadšená, jen jedna věc jí nehrála do karet.

Natáčelo se hned po lockdownu a sympatická brunetka měla pocit, že období nicnedělání a milovaná pizza se čtyřmi druhy sýra na ní zanechaly nevítané stopy. Proto šla, jak se říká, do kolen, když zjistila, že bude sem tam natáčet v plavkách. Jak jinak, když se osada rozkládá u malebného rybníka…

Tričko po prsa

„Nejsem moc typ na tu lehkou vyzývavost. Nejsem zvyklá, abych točila nebo se fotila v plavkách,“ naříká půvabná herečka. Alespoň se odměnila tím, že si říkala, že je opravdu odvážná.

Připomnělo jí to film Pusinky, kde hrála s třináctikilovou nadváhou, jak jí nakazoval scénář – a také to nějak přežila. Její osobitá Helena Rubalová z Osady, manželka Milana Rubala v podání Radka Holuba (53), se navíc výstředně obléká.

Tygrované kalhoty a tričko po prsa by Petra v civilu nikdy nenosila. „Ujetý oblečení,“ říká s povzdechem a dovětkem, že když začínala s herectvím, očekávala velké role, třeba Annu Kareninu, Julii nebo Kleopatru. „Nakonec to velká role byla a v Heleně je vložena celá světová kinematografie,“ směje se.

Kde je chlap?

Zatímco o práci si pohledná hnědovláska zažertuje ráda, soukromí si ostražitě hlídá. Jediné, co přiznala, byl románek s nejmenovaným maďarským hercem. „Vyrazila jsem za ním až do Košic a vzniklo nějaké vzplanutí,“ vzpomíná.

Cesta za láskou skončila špatně, zlomeným srdcem. Když o tom vyprávěla režisérce Kristině Nedvědové (36), ta neváhala a příběh převedla do filmové podoby. Jmenuje se Sněží! a Petra v něm hraje hlavní roli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden