Můj čas na kafíčko

Petru Janů s manželem sblížilo, když po těžké nehodě museli začínat znovu!

Můj čas na kafíčko

„V té době nám dvě auta ukradli a třetí jsem rozsekala, ani jedno jsme neměli pojištěné. Rok jsem nemohla vydělávat. Taková věc vám udělá v hlavě pořádek.“

Na začátku vztahu byl pro Petru Janů (69) její životní partner Michal Zelenka (†63) hlavně mentorem. Stál za úspěšným rozjezdem její kariéry. Oba se pak vzájemně dokázali podržet, když přišly těžké chvíle.

Dá se říct, že ke zpívání přivedly Petru Janů (69) vlastně její zdravotní potíže v dětství. Trávila čas ve zotavovnách. „Tam jsem zjistila, že zpívání je fajn,“ vzpomínala.  „Když jsem vylezla na stoličku a začala zpívat, tak mě všichni chválili a říkali, jaká jsem šikovná holčička.

Dostala jsem navíc moučník, čímž jsem zjistila, že ze zpívání plyne i nějaká hmotná výhoda.“ Prosadit se pak, když vyrostla, ale nebylo snadné. Měla problémy se studiem, technická průmyslovka jí vůbec nešla, takže přestoupila na ekonomickou školu.

Pracovala jako účetní a zpívala jen ve volném čase. Průlom přišel díky festivalu Mladá píseň v Jihlavě. Odtud vedla její cesta do

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden