Petržel patří nejen do pokrmů

Aromatickou petržel si můžete vypěstovat třeba za oknem nebo jen na talířku, když do trochy vody postavíte skrojek kořene s horní částí. Nať využijete nejen jako vynikající dochucovadlo oblíbených pokrmů, ale i jako osvědčenou léčivku.

Petržel totiž obsahuje minerály, vitaminy a vlákninu, které mají vliv na vitalitu a zdraví. Pomáhá urychlit léčbu při žaludečních a jaterních problémech. Zlepšuje také činnost zažívacího a imunitního systému.

Mimo to má i močopudné účinky, čímž napomáhá vylučování toxinů i přebytečných tekutin z těla. Pokud tedy často trpíte zánětem močového měchýře, vyplatí se vám obohatit svůj jídelníček kořenem a hlavně natí petržele. I když je petržel přínosná, nastávající maminky by se jí raději měly vyhnout. Látky v ní obsažené totiž mohou mimo jiné vyvolat stahy děložního svalstva a tím také předčasný porod.

reklama
reklama

Komentáře