Moje sladké tajemství

Pho Bo polévka

Suroviny:

2 l vody

200 g šalotky

80 ml sójové omáčky

60 ml rýžového octa

4 vaničky hovězího bujónu

30 g sušených hub shiitake

5 stroužků česneku

3 cm čerstvého zázvoru

4 hvězdičky anýzu

5 g mleté skořice z Vietnamu

1/2 svazku thajské bazalky

1/2 svazku koriandru

Do polévky:

200 g hovězího masa

200 g plochých rýžových nudlí

100 g klíčků fazolí

100 g zelených fazolek

100 g mrkve

100 g brokolice

75 g hub shiitake

2 lžíce oleje

2 jarní cibulky

hrst čerstvých bylinek

limetkové klíny

Postup:

Ze všech surovin uvařte vývar. Maso orestujte na pánvi s trochou oleje, nechte pár minut odpočinout a nakrájejte ho na tenké plátky. Nudle namočte do horké vody a nechte je zhruba 10 minut ponořené, aby změkly.

Pak je propláchněte studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a spolu s plátky hub ji orestujte na oleji. Do směsi přidejte klíčky a servírujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden