Pikantně křupavá křidélka

Suroviny:


  • 16 ks kuřecích křídel

  • 4 lžíce slunečnicového oleje

  • 3 lžíce medu

  • 7 lžic sójové omáčky

  • 4 stroužky česneku

  • koření na kuře

  • chilli koření

  • sladká paprika

  • sůl a pepř

  • šťáva z citrónu


Postup:

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a utěrkou důkladně osušíme.
Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V míse smícháme slunečnicový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Do připravené marinády naložíme okořeněná křídla.
Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidélka opravdu lahodná. Grilujeme tak, aby byla kůže opečené krásně dozlatova a dokřupava. Během grilování umocníme chuť křídel také tím, že je budeme potírat zbylou marinádou.

U grilů na dřevěné uhlí však pozor na vysoké plameny. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Hotová křidélka jíme přímo rukama a zapíjíme je nejlépe pivem. Jako příloha ke kuřecím křidélkům na grilu se skvěle hodí opečená bagetka. Horké pečivo zakápneme olivovým olejem.

reklama
reklama