Pikantní bezmasé lečo

Lečo je skvělým letním jídlem. Připravte si ho tentokrát nikoli s uzeninou, ale s čerstvými lesními houbami.

Suroviny za 4 porce - 300 g lesních hub - 1 zelená paprika - 1 červená paprika - 5 rajčat - ½ mladé cukety - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 lžička sušeného tymiánu - 1 hrst nasekané čerstvé petrželky - 2 lžíce másla - 2 lžíce slunečnicového oleje - sůl, pepř

Postup

1. Na rozehřátém slunečnicovém oleji a másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem.

2. Přidejte na plátky nakrájené očištěné houby, papriky nakrájené na nudličky, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a na menší kousky nakrájenou cuketu. Promíchejte a ochuťte tymiánem, solí a pepřem, a duste pod pokličkou na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Občas promíchejte.

3. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku a odstavte. Lečo podávejte s brambory nebo pečivem.

reklama
reklama