Moje sladké tajemství

Pikantní cizrnový hummus

Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypeme do robotu, postačí nám asi 250 g, přidáme jednu lžíci sezamové pasty tahini a rozmixujeme. Postupně při tom přiléváme asi 3 lžíce olivového oleje. Trochu si však ponecháme stranou na zakápnutí.

Na závěr přidáme kořenící přísady: 2 stroužky česneku, sekanou petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a chilli. Krátce prošleháme, aby se vše spojilo do hladké pasty. Hummus můžeme podávat ihned, chutná za tepla i za studena.

Pokud vám nějaký zbude, zakápneme ho olejem, aby pasta neosychala. Vydrží vám tak v chladu i několik dnů..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden