Moje šťastná hvězda

Pikantní čočkový dhál

Dhál je tradiční indické kořeněné jídlo, které se jí s indickým chlebem naan nebo klasickou bílou rýží.


Ingredience:


1 velká cibule


2 stroužky česneku


3 lžíce rostlinného oleje


1 bobkový list


1 chilli paprička


1 lžíce kari koření 


1 lžička čerstvého zázvoru 


1 lžička mletého římského kmínu


½ lžičky sušeného koriandru 


1 plechovka rajčat


400 ml kokosového mléka


200 ml vody


200 g červené čočky


sůl


Postup:


Cibuli, česnek a zázvor nastrouhejte najemno. Přidejte chilli, kmín, sušený koriandr a bobkový list.


Na oleji si osmahněte cibulku a přidejte nakrájené ingredience.


Vmíchejte rajčata, kokosové mléko, kari koření, vodu a propláchnutou čočku. Osolte a počkejte, dokud čočka nezměkne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden