Pikantní fazolačka s chilli

Horkou fazolačku s lahodně ostrou chutí můžete vyšperkovat ještě lžící kysané smetany.

Suroviny na 4 poce - 150 g bílých fazolí - 100 g červených fazolí - 2 lžíce slunečnicového oleje - 50 g anglické slaniny - 2 cibule - 2 zelené papriky - 1 lžíce hladké mouky - 1 lžíce sladké papriky - 1 papriková klobása - sůl - špetka chilli - 1 stroužek česneku - bylinky na ozdobu

Postup

1. Fazole zalijte studenou vodou a nechte namáčet přes noc. Slijte je, propláchněte, opět zalijte vodou a vařte 1 až 2 hodiny doměkka. Po uvaření je sceďte a vodu uchovejte.

2. Na oleji rozškvařte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte pokrájenou cibuli, kostičky papriky a za stálého míchání opékejte 5 minut. Posypte moukou a míchejte 2 minuty, pak zaprašte sladkou paprikou. Přidejte fazole a promíchejte.

3. Zalijte po fazolích scezenou vodou a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 15 minut. Přidejte nakrájenou klobásu, prolisovaný česnek a chilli a osolte.

4. Polévku naservírujte do misek a ozdobte bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře