Pikantní guláš

Hovězí guláš bude mít lepší chuť, pokud ho podlejete černým pivem.

Ingredience: na 5 porcí

● 1 kg hovězí kližky
● 2 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce pikantní mleté papriky
● 1 chilli paprička
● 1 lžička kmínu
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● sůl
● pepř
● 500 ml vývaru
● 2 lžíce másla
● olej

Postup:

Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso, opečte a nechte ho zatáhnout. Vmíchejte obě papriky, kmín, protlak, papriku, promíchejte a zarestujte. Pak do směsi přidejte nasekanou chilli papričku a přilejte vývar, tak, aby bylo maso jen ponořené.

Mělo by se dusit, a ne vařit. Směs osolte, opepřete a pod pokličkou duste dvě hodinky. Podle potřeby dolejte v průběhu dušení vývar. Hotový guláš podávejte s knedlíkem nebo s noky.

Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 90 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden