Moje šťastná hvězda

Pikantní hovězí s těstovinami

Připomíná český guláš, ale nenechte se zmást. Guláš připomíná jen zdánlivě.


Ingredience:


300 g vysokého či nízkého roštence


1 větší cibule


150 ml rajčatového protlaku


2 čerstvé chilli papričky


2 dl červeného vína


2 stroužky česneku


špetka muškátového oříšku


sůl, pepř


olej na smažení


čerstvá bylinka na ozdobu


Postup:


Maso si nakrájejte na větší kostky nebo nudličky. Na pánvi si rozehřejte olej a maso zprudka orestujte. Protože jde o maso vhodné na steak, nemusí být zcela propečené, bohatě postačí úprava zvaná medium, kdy je maso uvnitř ještě stále narůžovělé.


Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Maso po orestování z pánve vyjměte a na jeho výpeku si osmahněte cibuli nakrájenou na  menší kostičky.


Přidejte do pánve nasekanou chilli papričku a na tenké plátky nakrájený česnek. Minutu restujte a přidejte rajčatový protlak a červené víno. Vyčkejte 5 minut. Vše dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Restujte pět minut. Vraťte do pánve maso, promíchejte, ozdobte bylinkou a můžete servírovat.


Náš tip:


Finální pokrm ještě můžete posypat nastrouhaným sýrem a nechat 10 minut zapékat v troubě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden