Pikantní kuřecí křidélka

Příprava: 45 min. Cena za 1 porci: 25 Kč

Suroviny na 4 porce:

1 kg kuřecích křídel

2 lžíce worcesterové omáčky

1 lžíce hořčice

2 lžíce kečupu

4 stroužky česneku

1 citron – šťáva

sůl, pepř

Postup:

1. Křidélka osolte, opepřete a promíchejte s marinádou připravenou z worcesterové omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Nechte asi 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.

2. Poté rozložte na rozpálený gril a pečte asi 15 minut za dvojího obrácení.

3. Křidélka můžete také upéct v pekáči v troubě a na posledních
5 minut položit na gril. Během grilování potírejte výpekem z pekáče.

4. Podávejte s grilovací omáčkou, rozpečeným pečivem a mixem ogrilované zeleniny.

reklama
reklama

Komentáře