Pikantní masové koule

Fantastické masové kuličky v rajčatové omáčce jsou oblíbeným jídlem dětí, ale zamilují si ho i dospělí.

Suroviny na 4 porce

Na koule - 500 g mletého masa - 2 vejce - 3 lžíce hladké mouky - 2 lžíce strouhanky - 3 stroužky česneku - sůl, pepř - majoránka - mletá paprika

Na omáčku - 5 lžic olivového oleje - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 konzerva loupaných rajčat - 1 l masového vývaru - 8 kuliček pepře - 8 kuliček nového koření - 3 bobkové listy - 3 hřebíčky - 1 konzerva rajského protlaku - 1 lžička cukru - sůl, pepř

Postup

1. Začněte přípravou omáčky. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a sterilovaná rajčata a přilijte asi 800 ml vývaru. Osolte, přidejte všechno koření a vařte asi 20 minut. Podle potřeby dolévejte vývar.

2. Připravte si koule. Mleté maso smíchejte s vejcem, hladkou moukou, strouhankou, solí a lisovaným česnekem. Dochuťte majoránkou, pepřem a mletou paprikou. Nechte chvilku odležet. Z masové směsi tvarujte kuličky, které smažte na mírném plameni na rozpáleném oleji.

3. Z rajčatové omáčky vyndejte celé koření a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Na závěr vmíchejte rajský protlak a dochuťte cukrem. Přidejte opečené masové koule, promíchejte a můžete podávat.

reklama
reklama

Komentáře