Můj čas na kafíčko

Pikantní rybí karbanátky

Suroviny na 2 porce:

1 vejce

300 g filé z tolstolobika

50 g hladké mouky

50 ml mléka

1 bobkový list

1 jarní cibulka

1 citron

½ hrnku strouhanky

½ chilli papričky

olej

sůl

pepř

Postup:

Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme na jemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a přeložíme na pomoučněný vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1 a ½ cm. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden