Pikantní rybí karbanátky

Suroviny na 2 porce:

1 vejce

300 g filé z tolstolobika

50 g hladké mouky

50 ml mléka

1 bobkový list

1 jarní cibulka

1 citron

½ hrnku strouhanky

½ chilli papričky

olej

sůl

pepř

Postup:

Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme na jemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a přeložíme na pomoučněný vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1 a ½ cm. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.

reklama
reklama

Komentáře