Pikantní rybí placičky

Ochutnejte naše úžasné a zdravé rybí karbanátky.

Suroviny (na 2 porce):

1 lžíce vinného octa

1 lžíce majonézy

1 vejce

300 g filé z tolstolobika

1 lžíce cukru

1 mrkev

50 g hladké mouky

50 ml mléka

1 bobkový list

1 jarní cibulka

1 citron

1 lžíce kysané smetany

½ hrnku strouhanky

½ chilli papričky

½ hlávky červeného zelí

olej

Postup:

Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list.

Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme.   Směs dobře promícháme a přeložíme na pomoučený vál.

Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1 a ½ cm. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.

Příprava zelného salátu:

Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, opepříme a promícháme s octem, cukrem, kysanou smetanou a majonézou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden