Pikantní směs s cizrnou

Dá se použít jako směs na plnění tortilly, ale můžete ji podávat i jen tak s tortillovými chipsy. K podávání si připravte ještě zakysanou smetanu.

Ingredience: 4 porce

500 g mletého hovězího masa
200 g sterilované cizrny
1 cibule
1 lžíce mleté uzené papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžíce nasekané petrželky
hrst cherry rajčátek
sůl, pepř
1 limetka
olej
tortillové chipsy k podávání

Postup:

Nakrájejte cibuli nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtinky. V hlubší pánvi pak rozehřejte trochu oleje.

Cibuli opečte dozlatova a přidejte mleté hovězí maso. Opečte ho dohněda. Pak přimíchejte obě papriky a přilijte trochu vody. Směs osolte a opepřete. Maso duste pod pokličkou na středním plameni přibližně 10 minut.

Přidejte rajčata, cizrnu a vše důkladně promíchejte a následně ještě trochu prohřejte. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Hotový pokrm podávejte s tortillovými chipsy.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 28 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden