Pikantní srbský karbanátek

Tradiční karbanátek má rád snad každý. Tento je ale úplně jiný a jde o hotovou explozi chutí.

Suroviny:

250 g mletého vepřového masa

250 g mletého hovězího masa

1 polévková lžíce směsi koření čubrica

2 polévkové lžíce oleje

sůl, pepř

1 lžíce majoránky

3 stroužky česneku

½ lžičky mletého chilli

Postup:

Oba druhy mletého masa si smíchejte dohromady. Maso osolte, opepřete, přidejte chilli, majoránku, prolisovaný česnek a čubricu. Pořádně promíchejte.

Vytvořte z masa menší či větší bochánky a bohatě je potřete olivovým olejem.

Maso z obou stran dobře ogrilujte na venkovním či vnitřním grilu. Servírujte s křupavým pečivem, čerstvou zeleninou a balkánským sýrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden