Pikantní vepřové koleno s kysaným zelím

Suroviny:


  • 1 vepřové zadní koleno s kostí a kůží

  • mořská sůl

  • pepř

  • 2 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • nové koření

  • 6 bobkových listů

  • 2 lžíce medu

  • 2 lžíce chilli omáčky

  • 500 ml světlého piva

  • 400 g malých brambor

  • bio extra panenský olivový olej

  • 1 svazek lahůdkové cibulky

  • 400 g kysaného zelí


Postup:

Kůži na koleni nařízneme do tvaru mřížky. Maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme ze všech stran. Okolo naskládáme na proužky nakrájené cibule, rozmáčknuté stroužky česneku, nové koření a čtyři bobkové listy. Koleno přelijeme medem a podlijeme pivem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2 hodiny. Aby kůže byla křupavá a maso zůstalo šťavnaté, pravidelně během celé doby pečení poléváme vlastním výpekem.

Mezitím přepůlíme umyté brambory, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Po hodině pečení je přidáme k masu a pečeme do měkka.

V rozehřáté pánvi s olejem restujeme na plátky nakrájenu bílou část lahůdkové cibulky. Přidáme scezené a nasekané zelí, sůl, pepř a dva bobkové listy. Restujeme do zlatohněda.

Vepřové koleno servírujeme s restovaným zelím a pečenými bramborami. Dozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

reklama
reklama

Komentáře