Ideální recept, když máte v lednici šňůru buřtů.
Ingredience:
- 1 kg hladké mouky
- 1 kostka kvasnic
- 250 ml mléka (dle potřeby)
- sůl a cukr do kvásku
- tuk na smažení
- 1 vejce
- 8 buřtů
- 1 cibule
Postup:
- Připravíme si kvásek. Do mléka nadrobíme kvasnice, přidáme špetku soli a dvě špetky cukru. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, mléko přilé váme dle potřeby. Těsto necháme vykynout.
- Nakrájíme oloupanou cibuli a necháme ji na tuku zesklovatět, pak přidáme nadrobno nakrájené oloupané buřty.
- Z těsta vyválíme placky, které rozkrájíme na obdélníčky a naplníme je buřtovou směsí. Plech vyložíme pečicím papírem a jednotlivé pirohy, dobře uzavřené, pokládáme na plech. Než je dáme péct, ještě je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme třeba kmínem a pečeme dozlatova.