Pirohy s dobrou buřtovou náplní

Můžete je mít hotové i na více dní

Ideální recept, když máte v lednici šňůru buřtů.

Ingredience:


  • 1 kg hladké mouky

  • 1 kostka kvasnic

  • 250 ml mléka (dle potřeby)

  • sůl a cukr do kvásku

  • tuk na smažení

  • 1 vejce

  • 8 buřtů

  • 1 cibule


Postup:

  • Připravíme si kvásek. Do mléka nadrobíme kvasnice, přidáme špetku soli a dvě špetky cukru. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, mléko přilé váme dle potřeby. Těsto necháme vykynout.

  • Nakrájíme oloupanou cibuli a necháme ji na tuku zesklovatět, pak přidáme nadrobno nakrájené oloupané buřty.

  • Z těsta vyválíme placky, které rozkrájíme na obdélníčky a naplníme je buřtovou směsí. Plech vyložíme pečicím papírem a jednotlivé pirohy, dobře uzavřené, pokládáme na plech. Než je dáme péct, ještě je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme třeba kmínem a pečeme dozlatova.

reklama
reklama

Komentáře