Piškot s medovým přelivem

Ke kávě patří pohoda a chvíle uvolnění, a samozřejmě zákusek. A když ke kávě – tak proč ne třeba úžasný kávový dezert?

Suroviny na piškot:

3 vejce

60 g cukru

60 g hladké mouky

špetka prášku do pečiva

3 lžíce silné kávy

Na přeliv:

250 g švestek

150 g medu

50 ml vody

malá snítka rozmarýnu

snítka máty

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kávu, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy, dáme do  trouby vyhřáté na 180 °C péct cca na 10 minut. Zahřejeme med, přidáme trochu vody, snítku rozmarýnu (můžeme přidat kompotové půlené vypeckované švestky). Necháme zlehka provářet (tzv. táhnout) asi 35 minut. Piškot nakrájíme a přelijeme jej medovým dipem. Zdobíme snítkou máty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden