Piškotová roláda

Nadýchaná piškotová roláda s pudinkovým jahodovým krémem je výborný dezert.

Suroviny

Na těsto - 5 vajec - 5 lžic pískového cukru - 5 lžic polohrubé mouky - pečicí papír

Na náplň - 500 ml mléka - 1 lžíce škrobové moučky - 1 jahodový pudink - 250 g másla - 350 g jahod - 250 g moučkového cukru - 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup

1. Z vajec, cukru a mouky ušlehejte těsto, nalijte ho na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 ºC. Po upečení těsto překlopte na vlhkou utěrku, sundejte pečicí papír a srolujte.

2. Z mléka, pudinku a moučky uvařte pudink. Po vychladnutí zašlehejte máslo a cukr a vmíchejte asi 200 g rozmixovaných jahod.

3. Vychladlou roládu potřete dvěma třetinami krému, poklaďte pokrájenými jahodami a stočte. Povrch potřete zbytkem krému a posypte kokosem. Dejte ztuhnout do lednice.

reklama
reklama