Piškotová roláda s jahodami

Nadýchaná roláda s lehkou náplní a voňavým ovocem je moučník, kterému neodoláte.


Ingredience:


Piškotové těsto:


120 g cukru krupice


3 vejce


90 g hladké mouky


1 lžička prášku do pečiva


2 lžíce vody (vroucí)


Náplň:


200 ml smetany ke šlehání


13 g ztužovače šlehačky


jahodová pomazánka


cukr moučka (na posypání)


ovoce (na ozdobu)


Postup:


Oddělte si bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte žloutky, cukr a nakonec i mouku, prášek do pečiva a vodu. Plech vyložte pečicím papírem.


Na něj rovnoměrně rozetřete těsto a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Poté upečený plát vyklopte na mokrou utěrku a zaviňte společně s ní do rolády.


Takto nechte těsto vychladnout. Smetanu ušlehejte společně se ztužovačem šlehačky. Plát rozviňte a potřete nejdříve jahodovou pomazánkou a poté ztuženou šlehačkou. Roládu opět zaviňte. Ozdobte ovocem.


Upečenou roládu servírujte posypanou moučkovým cukrem a ozdobte ji lístky máty.

reklama

Komentáře