Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5–10 minut.
Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.
V malém kastrůlku krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.
Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe ovocem. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Roládu nakrájíme a servírujeme.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Jak udělat steak ještě šťavňatější? Určitě tak, že si ho orestujete na bylinkovém máslem.Ingredience:2 kousky masa na steak (svíčková nebo květová špička)5 lžic másla 2 stroužky česneku 1 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce nasekané petrželky sůl, pepřPostup: Maso lehce opepřete. ...
Jak udělat steak ještě šťavňatější? Určitě tak, že si ho orestujete na bylinkovém máslem.Ingredience:2 kousky masa na steak (svíčková nebo květová špička)5 lžic másla 2 stroužky česneku 1 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce nasekané petrželky sůl, pepřPostup: Maso lehce opepřete. ...
Tento chléb je dokonalou chuťovkou k vínu. Stejně tak ho můžete podávat k salátu nebo s různými uzeninami. Na přípravu použijte pesto z různých druhů bylinek podle chuti. Skvělé bude například pesto z rukoly. Ingredience: na 1 chléb● 250 g hladké pšeničné mouky● 250 g hladké ...
Tento chléb je dokonalou chuťovkou k vínu. Stejně tak ho můžete podávat k salátu nebo s různými uzeninami. Na přípravu použijte pesto z různých druhů bylinek podle chuti. Skvělé bude například pesto z rukoly. Ingredience: na 1 chléb● 250 g hladké pšeničné mouky● 250 g hladké ...
Vejce a sýr, to je oblíbené duo. Šunka, červená rajčátka, zelený hrášek a avokádo z něj vytvoří ještě lepší a chuťově rafinovanou pochoutku. Potřebujete: ✿ 4 vejce✿ 100 g šunky nebo slaniny✿ 50 g čedaru✿ 4 cherry rajčátka✿ ½ avokáda✿ 1 lžíci hrášku z konzervy✿ 1 lžíci ...
Vejce a sýr, to je oblíbené duo. Šunka, červená rajčátka, zelený hrášek a avokádo z něj vytvoří ještě lepší a chuťově rafinovanou pochoutku. Potřebujete: ✿ 4 vejce✿ 100 g šunky nebo slaniny✿ 50 g čedaru✿ 4 cherry rajčátka✿ ½ avokáda✿ 1 lžíci hrášku z konzervy✿ 1 lžíci ...
Tento pokrm zachutná dětem i dospělým. Že jste mátovou omáčku ještě neochutnali? V tom případě je čas to napravit.Ingredience:4 vykostěná kuřecí stehna1 lžička česnekového prášku2 řecké jogurtyhrst nasekané čerstvé máty šťáva z půlky citronusůl, pepř½ čajové lžičky cukruolivový ...
Tento pokrm zachutná dětem i dospělým. Že jste mátovou omáčku ještě neochutnali? V tom případě je čas to napravit.Ingredience:4 vykostěná kuřecí stehna1 lžička česnekového prášku2 řecké jogurtyhrst nasekané čerstvé máty šťáva z půlky citronusůl, pepř½ čajové lžičky cukruolivový ...
Bagety můžete připravit i jako minibagetky. Před pečením na ně dejte plátek slaniny, plátek sýra a upečte dokřupava. Ingredience: na 2 bagety● 500 g hladké pšeničné mouky● 100 g špaldové mouky● 1 kostka droždí● 400 ml vody● 1 lžíce soli● 1 lžička cukru● mléko na potření● semínka ...
Bagety můžete připravit i jako minibagetky. Před pečením na ně dejte plátek slaniny, plátek sýra a upečte dokřupava. Ingredience: na 2 bagety● 500 g hladké pšeničné mouky● 100 g špaldové mouky● 1 kostka droždí● 400 ml vody● 1 lžíce soli● 1 lžička cukru● mléko na potření● semínka ...
Suroviny: 125 g vysokoprocentní čokolády 50 g kakaa (+ trochu na poprášení) 2 velká vejce 200 g cukru krupice 150 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku Postup: Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky, rozpusťte ve vodní lázni a vymíchejte na hladký krém. Vajíčka ...
Suroviny: 125 g vysokoprocentní čokolády 50 g kakaa (+ trochu na poprášení) 2 velká vejce 200 g cukru krupice 150 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku Postup: Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky, rozpusťte ve vodní lázni a vymíchejte na hladký krém. Vajíčka ...
Do bulek můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo olivy. Místo sezamu můžete nakombinovat některé s hrubou solí, jiné zase s mákem či lněným semínkem. Ingredience: 15 bulek● 1 kostka droždí● 500 g hladké mouky● 1 lžička soli● 1 lžička cukru● 1 lžička sušeného ...
Do bulek můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo olivy. Místo sezamu můžete nakombinovat některé s hrubou solí, jiné zase s mákem či lněným semínkem. Ingredience: 15 bulek● 1 kostka droždí● 500 g hladké mouky● 1 lžička soli● 1 lžička cukru● 1 lžička sušeného ...
Pokud vás čeká fyzicky náročný den, můžete si dovolit anglickou snídani, která je velmi vydatná. Potřebujete: ✿ olej✿ 1–2 vejce✿ 2 nožičky párku či klobásy✿ 4 plátky anglické slaniny✿ 2 lžíce fazolí v tomatové omáčce✿ 1 lžíci nakládaných žampionů✿ 2 toasty✿ zeleninu (rajčata, ...
Pokud vás čeká fyzicky náročný den, můžete si dovolit anglickou snídani, která je velmi vydatná. Potřebujete: ✿ olej✿ 1–2 vejce✿ 2 nožičky párku či klobásy✿ 4 plátky anglické slaniny✿ 2 lžíce fazolí v tomatové omáčce✿ 1 lžíci nakládaných žampionů✿ 2 toasty✿ zeleninu (rajčata, ...
Hledáte-li tip na lehkou, zdravou a velice chutnou večeři, věřte, že losos je tou nejlepší možnou volbou. V kombinaci s tymiánem a chřestem bude bezkonkurenční.Ingredience:2–4 porce lososasvazek zeleného chřestu½ lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu 3 snítky čerstvého ...
Hledáte-li tip na lehkou, zdravou a velice chutnou večeři, věřte, že losos je tou nejlepší možnou volbou. V kombinaci s tymiánem a chřestem bude bezkonkurenční.Ingredience:2–4 porce lososasvazek zeleného chřestu½ lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu 3 snítky čerstvého ...
Suroviny: 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového) 8 vajec 1 bílek 2 rohlíky 150 ml mléka 100 g anglické slaniny 1 cibule 3 stroužky česneku sůl a mletý černý pepř, majoránka strouhanka olej Postup: Ve vroucí vodě povařte 6 vajec asi 7 minut. Zchlaďte je a opatrně ...
Suroviny: 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového) 8 vajec 1 bílek 2 rohlíky 150 ml mléka 100 g anglické slaniny 1 cibule 3 stroužky česneku sůl a mletý černý pepř, majoránka strouhanka olej Postup: Ve vroucí vodě povařte 6 vajec asi 7 minut. Zchlaďte je a opatrně ...
Mnozí ji znají a nedají na ni dopustit, jiní ji sice v obchodě viděli, ale ještě ji nekoupili. Vztah k této zelenině by se dal možná charakterizovat jako rozporuplný. Jedni ji milují, druzí tvrdí, že je hořká, a pak je spoustu těch, kteří by ji třeba i koupili, ale prostě nevědí, co s ní, jak ji upravit. To
Chapadla, ostré zuby či démonické ryby bez tváře. Hlubomořská zóna Abysál je jedno z nejtemnějších míst na naší Zemi. Sluneční světlo sem neproniká, a tak zde život probíhá ve věčné temnotě. Mohou
Velké turnaje jsou vždy vítaným svátkem pro milovníky toho daného sportu. Výjimkou nebylo ani loňské mistrovství světa ve fotbale, které nakonec ovládla favorizovaná Argentina. Mnozí však naznačují
Město Pompeje sice bylo objeveno už v roce 1748, ale stále v sobě skrývá nějaká tajemství. V jeho dosud málo probádané části se nachází dům, který byl předběžně prozkoumán už v 19. století, až v roce
Oslavte ve Four Seasons Hotel Prague příchod jara, které se nese v duchu nových začátků. Dekadentní velikonoční brunch, osvěžující drinky z nově namíchaného menu CottoCrudo baru, terasa s výhledem na
Běžně člověk echolokační hlasy netopýrů a vrápenců neslyší. Tito savci z řádu letounů je vysílají na ultrazvukových frekvencích a jejich vysoké tóny není lidské ucho schopné zachytit. Prostřednictvím
Sebevědomá kombinace témat, materiálů a textur, směs paradoxů, tvořená moderními formami v kombinaci s nadčasovým nábytkem – to vše stojí za výsledným jemným leskem luxusního interiéru, jehož vyznění
Narodila jsem se v Praze, studovala jsem v Praze a třicet let nežila nikde jinde. Přesto jsem ji z lásky k muži opustila, a teď jsem nešťastná. Dětství jsem prožila ve velkém bytě na pražských Vinohradech, odkud jsem se od rodičů odstěhovala do malé garsonky na Karlově náměstí. Miluju Prahu! Miluju centrum, davy lidí, městský ruch, malé kavárničky i útulné vinárny. Nechápu,
I když máte malý byt, pokud pracujete doma, je třeba si k tomu vyčlenit místo. Takové, ve kterém se budete cítit dobře a kde budete mít alespoň minimum soukromí. Malé prostory představují sice určitá omezení, ale na druhou stranu nám nabízejí možnosti pro nápaditá řešení. Jejich úkolem by mělo být i oddělení pracovního a soukromého
Co uvařit na slavnostní oběd nebo večeři? Steak z pravé svíčkové se sladkou pikantní omáčkou. Ingredience 2 porce hovězí svíčkové 200 ml silného hovězího vývaru 1 snítka tymiánu 3 dcl červené
Jen malou chvíli jsem se domnívala, že to se mnou myslí dobře. Opak byl pravdou! Snažila se mě provdat, protože žárlila na mě a svého manžela. Moje kamarádka byla pěkné kvítko. Svému muži byla nevěrná ještě před svatbou a nijak ji to netrápilo. Prý to dělá pro upevnění vztahu, protože jinak by to nevydržela. Byla jsem moc
Ne každá hvězda musí nutně zářit tak, jako naše Slunce. Zatímco pohled do něj je pro člověka oslepující, na hvězdu nazvanou 2MASS J23062928-0502285 by pozorovatel mohl hledět naprosto bez obav o svůj
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.