Piškotová roláda s meruňkami

Jemná a nadýchaná roláda s meruňkovým krémem je slavnostní dezert, který ocení všechny generace.

Suroviny

Na těsto - 140 g krupicového cukru - 150 g hladké mouky - 6 vajec - moučkový cukr na posypání - pečicí papír

Na náplň - 500 ml mléka - 2 vanilkové pudinky - 120 g krupicového cukru - 100 g másla - 200 g meruněk

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Nejprve šlehejte asi 5 minut v horké vodní lázni a poté asi 5 minut mimo vodní lázeň, dokud není hmota hustá. Nakonec vmíchejte hladkou mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

2. Upečený korpus ihned otočte na pomoučenou utěrku a nechte vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Uvařený pudink nechte vystydnout. Pak ho rozšlehejte a postupně do něj zašlehejte rozměklé máslo nakrájené na kousky.

3. Z vychladlého korpusu opatrně strhněte pečicí papír. Potřete ho krémem a na něj rozložte nakrájené meruňky. Stočte roládu a dejte ji do lednice zatuhnout.

4. Před podáváním posypte roládu moučkovým cukrem.

reklama
reklama

Komentáře