Piškotový dezert s čerstvým ovocem

Variant tohoto dezertu existuje nepřeberné množství. Nejlépe chutná s jahodami, borůvkami nebo malinami.


Suroviny:


1 balení cukrářských piškotů 


3 hrsti čerstvého ovoce (jahody, borůvky nebo maliny) 


500 ml zakysané smetany


1 vanilkový lusk


3 vanilkové cukry


6 lžic kakaa


1 lžička nastrouhané citronové kůry


2 lžíce medu 


2 šálky silného espressa


Postup:


Uvařte si espresso a lehce do něj namočte všechny piškoty. Připravte si krém ze zakysané smetany, cukru, vanilkového lusku, citronové kůry a medu. Dobře promíchejte.


Na talířek si vyskládejte rovnoběžně tři piškoty, polijte je krémem a přidejte nakrájené ovoce. Do mřížky opět vyskládejte tři piškoty. 


Opět piškoty zalijte krémem a zasypejte ovocem a zase na něj vyskládejte piškoty. Poslední vrstvu krému posypejte kakaem a dozdobte ovocem.



Náš tip


Lehký dezert skvěle chutná i s čokoládovými hoblinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden