Pistáciová zmrzlina ze zmrzlinovače

Zmrzlinu připravíte nejsnadněji ve zmrzlinovači. Lecitin a guarovou gumu pořídíte v prodejnách se zdravou výživou.

Ingredience: 8 porcí

● 500 ml plnotučného mléka
● 250 ml smetany (40%)
● 200 g moučkového cukru
● 100 g nesolených pistácií
● ½ lžičky sójového lecitinu
● ½ lžičky guarové gumy

Postup:

Mléko smíchejte s celými pistáciemi a přiveďte k varu, vařte na mírném ohni 5 minut. Poté nechte 15 minut stát. Později rozmixujte tyčovým mixérem. Po vychladnutí sceďte přes plátno a důkladně vyždímejte. K pistáciovému základu přidejte moučkový cukr a prošlehejte.

Přidejte lecitin a guarovou gumu. Důkladně rozmíchejte. Přilejte smetanu a mírně promíchejte. V uzavřené nádobě uložte do mrazničky zchladit, občas zamíchejte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky.

Předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku prošlehejte v mixéru. Ve strojku se mrazí přibližně 20 až 35 min do konzistence kopečkové zmrzliny.

Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden