Moje sladké tajemství

Pivní marinády dodají masu šťavnatost

Pivní marináda s bylinkami

Suroviny:  2 stroužky česneku  1 půlka citronu  1 sklenice piva Krušovice Královská 12  1 cibule  půl sklenice olivového oleje  bobkový list a tymián

Postup: Střední cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián a bobkový list nasekáme. Cibuli, česnek a bylinky zalijeme půlkou vymačkaného citronu, olivovým olejem a pivem s výraznou chmelovou chutí. Vše promícháme a do marinády vložíme plátky masa. Nádobku přikryjeme a necháme na pár hodin v lednici. Pivní marináda dodá vepřovému masu výbornou chuť.

Medová s kapkou piva

Suroviny:  100 ml piva Krušovice Královská 12  100 ml sójové omáčky  75 g medu  2 stroužky česneku  1 větvička rozmarýnu  1 lžička sladké papriky

Postup:  Do mísy nalijeme pivo, sójovou omáčku a med. Přisypeme prolisovaný česnek, najemno nakrájený rozmarýn a sladkou papriku. Promícháme, přidáme libovolné maso a důkladně marinádu vpracujeme do masa (například vepřového). Necháme uležet nejlépe přes noc.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden