Pivní štrůdl plněný hruškami

Mezi osvědčené pivní recepty patří jednoznačně také pivní štrůdl, třeba s hruškami.

Ingredience

2 lžíce octa, 10 lžic piva, 2 žloutky, 250 g tuku, nejlépe Hera, 500 g hladké mouky                    Náplň:  6 hrušek, skořice, 1 vanilkový cukr, rozinky

Postup

Smícháme všechny ingredience na těsto a dobře je vypracujeme. Nelepící se těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočívat v chladničce. Pak ho rozdělíme na 2 díly a každý zvlášť vyválíme na co největší pláty. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Na plát jich dáme polovinu, zasypeme trochou vanilkového cukru a lehce skořicí. Štrůdl zavineme, uložíme ho na plech, který máme vymazaný trochou Hery a pečeme při 190 °C dorůžova.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama