Můj kousek štěstí

Plachá jako laň. Před kamerou trpí

Herectví jako řehole

Hvězda Ulice Linda Rybová (46) má strach, aby jí lidé na ulici nevyčítali, že pije. Nasává pochopitelně jen v seriálu, ale jsou bohužel tací, co nedokážou oddělit realitu od dění na televizní obrazovce.

Má na herečku překvapivě netypickou povahu. Málokdo ví, že se krásná Linda Rybová (46) roztřese pokaždé, když na ni pohlédne nesmlouvavé oko kamery, o divadelních prknech ani nemluvě. Jak se s tím dá vzhledem k jejímu povolání žít?

Ba i ve společnosti se Linda cítí jako nahá v trní. „Člověk si na zájem veřejnosti nikdy nezvykne a já to nevyhledávám. I oblečení volím tak, abych nikde nevyčnívala,“ svěřila se manželka Davida Prachaře (63).

Ani by jí na mysl nepřišlo hrnout se třeba do StarDance nebo do pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Není soutěživý typ.

Až na dno

V Ulici se křehká světlovláska objevuje od roku 2018, hraje tu stomatoložku Blanku Volákovou, alkoholičku. „Blančin příběh může pomoct ženám, které jsou někde na hraně, ale zatím si to neuvědomují,“ říká herečka.

Kvůli roli ženy-matky závislé na alkoholu se ostýchavá Linda obává negativních diváckých reakcí. Představa, že jí v pekařství odmítnou prodat rohlíky anebo ji přímo na ulici seřve militantní seriálová divačka, pohoršená jejím pádem až na dno, jí není právě příjemná.

Pocit trapnosti

Její povahu dokresluje i historka z dávných dob, kdy jí bylo osmnáct a chodila s muzikantem Robertem Kodymem (55). Vzpomíná, že vedli poklidný život: „Na koncerty Wanastovek a v té době hlavně Lucie jsem pravidelně jezdila, ale vždycky jsem se strašně styděla a stála někde v koutě.

Tančila jsem s pocitem trapnosti, že holka Roberta Kodyma tancuje na jeho písničky.“ A tak fakt, o němž se teď mluví, že totiž Lucie Vondráčková (42) vyfoukla Lindě kšeft v muzikálu Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích, je tedy možná pro stydlivou herečku spíš požehnáním než velkou křivdou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden