Můj kousek štěstí

Plavky si žádají hladký klín

Holítka i depilační krémy se hodí doma i na cestách

Ať už dáváte přednost bikinám, plavkám jednodílným, či jste si oblíbila tankini, jedno platí pro všechny: Chce to mít hladce oholená třísla.

O oblast bikin se v chladných měsících roku tolik starat nemusíme, ale v plavkové sezoně by to měla být skoro povinnost. Zbavovat se chloupků lze více způsoby, ale pokud do toho nechcete investovat mnoho času ani peněz, vystačíte si se dvěma způsoby.

Klasické holení

Nejčastější a nejrychlejší metoda je použít pěnu a holítko se žiletkou. Je to velmi rychlé a bezbolestné, a když to uděláte správně, předejdete i podráždění pokožky. Důležité je použít ostrou žiletku, tupá by mohla kůži v citlivých partiích poškodit.

Po holení nezapomeňte pokožku řádně hydratovat.

Ideální je holicí strojek se zklidňujícím páskem, který mírní podráždění. A samozřejmě to chce i dámskou holicí pěnu nebo gel – na trhu je jich velký výběr, obvykle obsahují další složky, které pomáhají předejít podráždění a poskytují pokožce hydrataci a zklidnění. Nevýhodou je, že chloupky mohou začít již do dvou dnech opět dorůstat.

Depilační krémy

Depilační krémy fungují na principu rozrušení vlasového keratinu pod povrchem kůže působením kyseliny thioglykolové. Chloupek se tak uvolní, ale kořínek zůstává. Protože kyselina je vlastně chemická přísada, obsahují tyto krémy obvykle další pečující složky, které při použití zklidňují povrch kůže a zabraňují jejímu vysychání.

Proto si vybírejte depilační krémy přímo určené na intimní partie. Po setření krému i s chloupky ošetřete pokožku v místě působení krému ještě nějakým zklidňujícím jemným olejíčkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden