Můj čas na kafíčko

Pleť a sauna

Sauna je ideální wellness procedurou pro chladné dny: do hloubky prohřívá celé tělo, uvolňuje mysl a v neposlední řadě působí i na pokožku. A nejen na ni. Víte například, že pravidelná návštěva sauny zcela přirozeně podporuje růst vlasů?

Pořádně se vydrbejte

Aby si pokožka užila saunování naplno, musí ale dostat i řádnou „následnou péči“. Přímo během saunování si zkuste udělat čas na peeling. Na mnoha místech je vám přímo nabízen a většinou jde o kombinaci soli s bylinkami nebo třeba cukru s medem. Tím dokonale odstraníte všechny odumřelé kožní buňky.

Jedna z procedur správneho saunování.

Kdo maže, dělá dobře

Sauna skvěle čistí póry, prokrvuje a ozdravuje pokožku a podporuje její přirozený metabolismus. Ale také jí dává trošku zabrat: velké výkyvy teplot a omývání vodou mohou pokožku vysušit.

Především ti z vás, kteří se potýkají se suchou pokožkou, by tedy na závěrečnou péči měli myslet. A to nejen v podobě klasického hydratačního krému na obličej, ale i péče pro celé tělo.

Nezhubnete, ale celulitida zmizí

Přestože je sauna velmi prospěšná, ti, kdo si myslí, že díky ní zhubnou, budou zklamaní. V sauně sice ztratíte nějaké to deko, ale je to pouze tím, že vypotíte vodu. Dobrou zprávou ale je, že pravidelné prohřívání a následně zchlazení spolu s peelingem jsou skvělým prostředkem k tomu, jako bojovat s nenáviděnou celulitidou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden