Můj čas na kafíčko

Pleťové masky z vaší ledničky

Vyrobte si domácí pleťovou masku přímo pro váš typ pleti. Vaše tvář a dekolt si zaslouží hýčkání!

Hledáte krém, po kterém by vaše pleť zůstala hebká a přirozeně krásná? Vsaďte na sílu přírody a vyrobte si sama doma báječné pleťové masky z ovoce, zeleniny či medu a vyzkoušejte jejich zázračné účinky.

Existují dva typy masek. Ty, které na obličeji ztuhnou a uschnou a při omývání kůže působí jako peeling. Nebo ty, které zůstávají v krémové konzistenci a pleť z nich čerpá vodu. V obou případech však musíte před nanášením masek pleť dokonale vyčistit. Masku roztírejte od středu brady na celý obličej, krk a dekolt. Nechte ji zhruba dvacet minut působit a pak vlažnou vodou omyjte.

Pro suchou a citlivou pleť

Pro tento typ pleti je ideální kombinace medu a citrónové šťávy nebo avokáda a smetany. Do vaječného žloutku za stálého míchání po kapkách přidejte dvě lžíce oleje, pár kapek citrónové šťávy a jednu lžičku medu. Pokud chcete vyzkoušet ovocnou variantu masky, jemně rozmačkejte avokádo a do něj přidejte dvě větší lžíce smetany.

Avokádo je ideální pro citlivou pleť.

Pro mastnou pleť

Trápíte se tím, že se vám obličej neustále leskne? Můžete tomu snadno zabránit! Pro vás je ideální kombinace čtyř lžic zahřátého mléka a půl kostky droždí. Vše musíte pečlivě rozmíchat a nechat masku zcela vychladnout.

Jestliže ale máte raději bylinky, tak i pro vás mám tip. Tři lžičky sušeného rozmarýnu, tři lžičky sušeného tymiánu a tři lžíce léčivé hlíny (koupíte ji ve všech větších drogériích) nechte deset minut vylouhovat v šálku vařící vody. Bylinky pak postupně přidávejte do hlíny, dokud nevznikne pasta.

Pro normální a smíšenou pleť

Kombinace tvarohu a medu nemusí být vhodná pouze ke snídani, ale skvěle se hodí i k vnějšímu použití. Smíchejte polévkovou lžíci tvarohu se dvěma kávovými lžičkami medu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Podle potřeby můžete přilít i trochu mléka.

Hit proti vráskám

Zelenina dělá s vráskami hotové divy! Takový celer je přímo zázračný. Zkuste několik řapíků celeru rozsekat na co nejjemnější kousky a přidejte k němu dvě lžíce tvarohu. Pořádně promíchejte a naneste na obličej včetně dekoltu. Aby se účinky celeru na vaší pleti projevily, musíte masku nanášet pravidelně alespoň jednou až dvakrát týdně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden