Můj čas na kafíčko

Pleťové masky z vaší ledničky

Dopřejte si luxusní péči jako ze salonu z pohodlí domova.

Je vaše pleť unavená, matná a bez barvy? Toužíte po jasné a zářící tváři? Udělejte si zkrášlující den a vyrobte si masku z potravin, které máte ve spíži.

Věřte, že i v běžných potravinách se skrývá elixír mládí, který vaší pokožku omladí a rozzáří. Inspirujte se.

Medová výživa

Bude vám stačit pouze 1 polévková lžíce surového medu. Naneste na obličej dostatečné množství medu, vynechte oblast očí a rtů, nechte působit 5–10 minut, pak opláchněte vodou.

Ovesná na zklidnění

Smíchejte 1 plnou polévkovou lžíci rozemletého ovsa společně s medem, vzniklou pastu naneste na tváře a po 10 minutách celý obličej důkladně omyjte.

Skořice na povzbuzení

V misce smíchejte ½ lžíce mleté skořice s 1 lžící medu, na obličeji nechte působit 3–5 min a pak opláchněte teplou vodou: tato maska může vyvolávat pocit horka a podráždění, ale to je způsobeno zvýšeným průtok krve a v žádném případě nedochází k poškození pokožky.

Rychlá pomoc proti otokům

2 lžíce nastrouhané okurky promíchejte s ušlehaným vaječným bílkem, do kterého důkladně zapracujte vodu vymačkanou z okurky, naneste na obličej a nechte působit 20 minut.

Tvaroh a med na regeneraci

Z 3 vrchovatých lžic tvarohu a 2 kávových lžiček medu vytvořte směs, kterou můžete naředit trochou mléka pro jemnější konzistenci. Masku naneste na obličej i dekolt a nechte ji působit aspoň 30 minut.

Účinná zbraň proti mimickým vráskám

Smíchejte 1 polévkovou lžíci medu s vaječným bílkem. Naneste na obličej a nechte 15 minut působit, následně opláchněte vlažnou vodou.

Zázrak proti stárnutí

Budete potřebovat asi 3 polévkové lžíce mletých ovesných vloček, 1 lžíci medu, ½ čajové lžičky kurkumy a pár kapek citronu, z těchto ingrediencí vytvořte hmotu, po 20 minutách důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Maska pro mastnou pleť

Do misky vložte 2 lžičky jedlé sody a přidejte trochu vlažné vody, míchejte, dokud vám nevznikne tužší hmota, naneste na vyčištěnou pleť, po 10 minutách omyjte vlažnou vodou a naneste váš oblíbený hydratační krém.

Droždí proti únavě

Kostku droždí rozmělněte v trošce vody a přidejte šťávu z půlky čerstvého citronu a vytvořte tužší kašičku. Po 15 minutách opláchněte.

Lék proti akné

Rozmixujte 2–3 stroužky česneku, který nechte louhovat ve vodě 10 min a pomocí vatového tamponu naneste na potřebná místa. Nechte působit 20 minut a poté omyjte.

Zázrak jménem okurka

Vychlazenou okurku nastrouhejte najemno. Do vzniklé pasty přidejte heřmánkový olej a trochu medu. Naneste tenkou vrstvu pod oči, lehněte si a 10 až 15 minut relaxujte. Poté směs jemně otřete vlhkým hadříkem. A po očních váčcích nebude ani památky.

Okurka je i skvělý pomocník, když vás spálí sluníčko. Vychlazenou ji nakrájejte na kolečka a přiložte na bolavá místa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden